Savršen spoj dizajna i vrhunskog zvuka: hi-fi uređaji koji se divno uklapaju u svaki interijer

Savršen spoj dizajna i vrhunskog zvuka: hi-fi uređaji koji se divno uklapaju u svaki interijer

Bez obzira tražite li mali radio ili inovativan glazbeni sustav, vjerojatno želite da ima ugodan, fini zvuk i da se lijepo uklapa u vaš dom (ili poslovni prostor). Donosimo vam izbor hi-fi uređaja koji osvajaju svojom izvedbom, mogućnostima i dizajnom. Većinom se radi o wireless zvučnicima, ali tu su i raznovrsni Rega gramofoni i legendarni Tivoli Audio. Treba napomenuti kako izbor nije lak i mogao bi ići u beskraj. Danas je uistinu dostupan velik izbor hi-fi opreme izvrsnog dizajna i audiofilske kvalitete. Gotovo svi izdvojeni uređaji osvojili su nagrade proizvoda godine u svojoj kategoriji prema izboru britanskog What Hi-fi magazina.

 Svemogući Naim Mu-so 

Naim Mu-so i njegova kompaktna verzija Mu-so Qb osvojili su brojna priznanja stručnjaka, ali ono što je najvažnije – korisnici ih obožavaju. Jednostavan i vrlo sofisticiran dizajn omogućava da se savršeno uklopi u sve interijere. Dodatno se mogu naručiti i maske u narančastoj, plavoj ili crvenoj boji pa se možete zaigrati s bojama i prilagoditi svojem stilu uređenja.

Ali, ono što je uistinu oduševljavajuće jest Mu-so izvedba i mogućnosti povezivanja. Mu-so je bežični glazbeni sistem te se može povezati na sve vaše uređaje i reproducirati glazbu sa raznih glazbenih servisa. Upravljanje je vrlo jednostavno, putem aplikacije. Ima i analogne ulaze pa preko njega možete uživati i u svojim gramofonskim pločama.

„For hi-fi sound from a wireless speaker, the Naim Mu-so still can’t be beaten.“ – nastavak What HI-FI? recenzije za Mu-so® možete pročitati ovdje.

 Više od radija 

Tivoli Audio od samih početaka ima izvrsnu reputaciju. Kvalitetan zvuk upakiran je u proizvode sjajnog dizajna koji se uklapa u sve prostore. Tivoli Audio osnovan je 2000. godine kada je osnivač Tom DeVesto u suradnji s čuvenim dizajnerom Henryjem Klossom odlučio napraviti pristupačan AM/FM radio visoke kvalitete zvuka i dobrog dizajna kakvih tada i nije bilo na tržištu.

Model One postigao je veliki uspjeh pa je Tivoli Audio brzo proširio proizvodnju na CD playere, integirarne glazbene sustave, subwoofere i internet radije. Prije dvije godine oduševili su Art linijom proizvoda, a ove godine na velikom međunarodnom sajmu hi-fi opreme u Munchenu predstavili su Go liniju koju nestrpljivo očekujemo.

Zanimljivo je da je Tivoli surađivao s brojnim snažnim brendovima poput Timeberlanda. Omiljen je i u hotelijerstvu pa ga se može poslušati i vidjeti u svjetski poznatim hotelima.

 Čaroban zvuk vinila uz Rega gramofone 

Zvuk vinila bilježi izniman rast popularnosti. A kako i ne bi, kad ništa ne može zamijeniti šarm i kvalitetu gramofonskih ploča. A sad samo treba pronaći gramofon koji će se lijepo uklopiti u dnevni boravak i uživati u čarima glazbe s vinila.

Britanska Rega je poznata po tome što radi gramofone profinjenog dizajna i vrhunske izvedbe, a s odličnim omjerom cijene i kvalitete. Njihovi modeli gramofona nagrađivani su od strane uglednih časopisa, a nude od početnih do high-end modela. Omiljeni “početnički” model, Planar 1, a dolazi u u crnom i bijelom visokom sjaju. Planar 2 i 3 dostupni su i u crnoj verziji. Vrhunski, novi model, Planar 6 dolazi u crnoj mat verziji, a oduševljava svojom izvedbom – svratite i poslušajte.

Praktičan i jednostavan Bluesound za izvrsnu povezanost 

Jednostavnost dizajna, izvrsne mogućnosti povezivanja i sjajna kvaliteta zvuka. Bluesound uređaji nude brojne mogućnostima preko kojih možete slušati glazbu s pametnih telefona, računala, USB-a te raznih servisa poput Internet radija, Deezera, Spotify-ja i dr.

Zahvaljujući analognom ulazu na njih možete povezati i gramofon. Upravljanje je vrlo jednostavno, putem BluOs aplikacije. Bluesound može funkcionirati samostalno, a možete napraviti i izvrsno sinkroniziran multiroom sustav – do 64 jedinice.

Dolaze u nekoliko veličina i jačina (model Pulse 2, Pulse Mini i Pulse Flex), a dostupni su u bijeloj i crnoj verziji. Praktičan Bluesound Flex može se nadopuniti baterijom i tako postati prijenosan. Pogledajte više o All in one & Wireless uređajima.

 KEF Q – čistoća zvuka i dizajna 

‘Inovatori zvuka’ i danas je osnovna premisa i filozofija tvrtke KEF. U tim je riječima sažeta kompletna vizija KEF-a, usmjerenje, poslovna etika, opća kultura, od prvih dana pa sve do danas.

KEF zvučnici oduševit će čistoćom zvuka i dizajna. Njihova osma Q serija dolazi u crnoj i bijeloj boji, vrlo oštrih i jednostavnih linija. Izgledom su vrlo elegantni, a izvedbom impresivni.

Iz KEF-a dolazi i cijenjeni LS50 wireless audio sustav – aktivna verzija legendarnih LS50 zvučnika. Osim izvrsnih performansi, LS50 imaju i zanimljiv dizajn. Dolaze u bijeloj, metalik te odnedavno i crnoj boji, a posebnu ediciju potpisuje Marcel Wanders. Ugledan What hi-fi? nije krio oduševljenje, a recenziju možete pročitati ovdje.

 Vintage Klipsch 

Vrlo šarmantan vintage izgled i sjajan zvuk Klipschevog modela The One savršeno će se uklopiti u domove koji teže vrlo modernom industrijskom stilu. Model The One osim divnog dizajna nudi i odličnu izvedbu. Kombinacija pravog drva i bakrenih detalja upakirali su bluetooth wireless zvučnik s analognim ulazom.

Comments are closed.