Gramofoni

Za sve ljubitelje/ice nezamjenjivog zvuka vinila, u ponudi imamo gramofone nekoliko renomiranih hi-fi brendova. Prvenstveno, tu je britanska Rega koja ima široki raspon vrlo cijenjenih i nagrađivanih modela. Teac nudi gramofonska rješenja u digitalnom obliku u svojoj seriji gramofona s bluetoothom. Elipson je francuski proizvođač prepoznatljiv u svijetu po dugogodišnoj tradiciji i inovativnosti u proizvodnji audio uređaja. Technics nudi svoje novije verzije legendarnih modela s direktnim pogonom.

U ponudi su početni do high-end gramofoni. Obratite nam se za savjet i probno slušanje.

Rega gramofoni

Britanska Rega ima široku ponudu gramofona koji zadivljuju svojim preciznim i čistim zvukom, ali i suvremenim produkt dizajnom. Redovno dobivaju najprestižnije nagrade i priznanja. Samo u 2020. godini su Rega Planar 1 i Rega Planar 3/Elys 2 osvojili nagradu za najbolji gramofon u svojoj kategoriji u prestižnom What H-Fi magazinu.

Ono što Regu čini jedinstvenom je da se uređaji i zvučnici unatoč globalizaciji ručno proizvode u Engleskoj, a pritom ne koštaju bogatstvo. U ponudi je puno modela raspona od početničkih gramofona do gramofona za istinske audiofile. Rega nerijetko prima priznanja uglednih audio stručnjaka te je omiljen izbor zadovoljnih ljubitelja zvuka vinila.

Stranica proizvođača:
Rega
Stranica distributera:
Audiodream

Teac gramofoni

Teac gramofoni dolaze u više modela i s pristupačnim cijenama. Ono što je posebno zanimljivo su opcije povezivanja gramofona preko Bluetootha i USB priključak. Također, svi modeli imaju ugrađeno phono predpojačalo pa se gramofon može direktno povezati na pojačalo ili aktivne zvučnike. USB izlaz omogućuje pohranu digitaliziranih audio zapisa s vinila na računalo.

Glazbene linije iz Teac-a uključuju uz gramofon i zvučnike, radio AM/FM, CD player ili kazetofon. Radi se o kompaktnim rješenjima dobre kvalitete zvuka. Praktično rješenje koje je rijetko na tržištu. U ponudi su tri modela: MC-D800, LP-R550 A u LP-R500 A.

Stranica proizvođača:
Teac
Stranica distributrea:
AudioCinema Art

Technics gramofoni

Technics gramofoni u seriji SL-1200G imaju direktan pogon. Njihov novo razvijeni motor eliminira trzaje. Odabirom Techinics gramofona dobit ćete sjajan uređaj koji svojom konstrukcijom doprinosi toplom, izrazito detaljnom zvuku urezanom u vaše vinile.

Naime, Technics tanjuri se centriraju i balansiraju na najvišoj mogućoj razini već u tvornici. Kad se savršeno izbalansira tanjur dobiva svoju naljepnicu “balanced”. Tanjur gramofona konstruiran je iz tri sloja kruto spojenih, lijevanih elemenata od mjedi i aluminija. Gumeni završni sloj (mat) doprinosi uklanjanju vibracija i rezonancija i stabilizira tanjur.

Stranica proizvođača:
Technics
Stranica distributera:
Audio Cinema Art

Elipson gramofoni

Elipson je francuska tvrtka bogate tradicije u proizvodnji audio uređaja. Veliku pažnju posvećuju inovacijama. Elipson nudi dvije kolekcije gramofona: Omega 110 i Alpha 100. Koriste elektroniku novog dizajna za regulaciju pogonskog  motora. Zahvaljujući tome, gramofoni se mogu napajati strujom bilo kojeg napona i frekvencije. Pomoću posebnog sklopa kontrole brzine (Digital Sinusoidal Signal Synthesis) broj okretaja je točan i konstantan. Proklizavanje plosnatog remena svedeno je na minimum.

Modeli s oznakom RIAA  (Alpha/Omega 100) imaju ugrađeno phono pretpojačalo za MM i MC zvučnice. Mogu se uključiti u linijski ulaz pojačala.

Gramofoni s oznakom RIAA BT imaju i mogućnost bežičnog povezivanja putem Bluetooth-a.

Stranica proizvođača:
Elipson
Stranica distributera:
Audio Cinema Art

Hi-fi oprema: