Kako opremiti kuhinju po najnovijim trendovima iz Milana

Kako opremiti kuhinju po najnovijim trendovima iz Milana

Eurocucina je sajam koji se bijenalno održava od 1974. godine u sklopu Međunarodnog sajma namještaja u Milanu (Salone del Mobile Milano). Ove godine održano je 22. izdanje Eurocucina na kojem su predstavljeni svjetski trendovi u opremanju kuhinja. Osim kuhinjskog namještaja, na Eurocucina mogu se vidjeti i najnapredniji tehnološki uređaji na FTK- Technology For The Kitchen. Tradicionalno smo posjetili sajam i izdvojili 5 glavnih trendova u opremanju kuhinja za koje mislimo da će se dulje zadržati.

 Otvoreni kuhinjski elementi 

Većina proizviđača kuhinja ove je godine predstavila razne varijante otvorenih elemenata. Od velikih stalaža koje služe i kao prostorne pregrade do brojnih polica uz radne površine. Materijali u kojima se izvode ovi kuhinjski elementi variraju. Osim drva, koriste se i kombinacije s metalom ili staklom. Stilski se ovi elementi uklapaju u ostatak kuhinje i prate paletu boja, a ne funkcioniraju kao naglašeni detalj.

Otvoreni elementi služe i kao prostor za uzgajanje povrća i biljaka što se naslanja na sljedeći, sveprisutan trend – zelenilo.

 Zelenilo 

Cijeli je milanski sajam bio iznimno ozelenjen što je, nadamo se, trend koji će se zadržati i postati standard. U kuhinjama se uzgajaju salate i začinsko bilje, a brojne su površine ozlenjene stablima i velikim lisnatim biljem. Tropski su uzorci prisutni u uređenju dnevnih i spavaćih soba, ali ih je u kuhinjama puno manje. Kuhinje su usmjerene na praktičnu primjenu i odišu svježinom. Radi se o trendu koji će definitivno živjeti i dalje – u novim i starijim kuhinjama.

  Staklo 

Staklo se polako vraća u kuhinje i to u raznim oblicima. Transparentno staklo na kuhinjskim elementima, u skladu je s trendom otvorenih i prozračnih kuhinja. U kombinaciji s decentnom rasvjetom, prozirno staklo je vrlo elegantan i sofisticiran stilski odabir. U staklo se stavljaju i bazni i viseći elementi kao i kolone.

Uz prozirno staklo, staklo u zagasitim i tamnijim tonovima je umjereniji, ali izuzetno efektan izbor. Stosa Cucine predstavila je kuhinju s crnim mat staklom koja je uistinu oduševila brojne posjetitelje. U kombinaciji s drvom, staklene kuhinje su ulaganje koje nije prolazni hir.

 Mramor 

Radne ploče i detalji od mramora (ili imitacija mramora) čest su izbor za kuhinje. Isti smo trend primjetili i u blagovaonicama. Korištenje mramora u interijerima posljednjih je godina sve prisutniji. Iako je nekad bio stilski vezan za klasičnije i luksuznije prostore, mramor se koristi i u vrlo modernim interijerima jednostavnih i ravnih linija.

 Inovativni materijali: Fenix® & Lapitec® 

Inovativni materijal Fenix koristi se za radne površine, ali i cijele kuhinjske elemente. FENIX NTM®  je nanotech mat materijal, a FENIX NTA® je poboljšana metalna površina. Glavne značajke Fenixa su otporna na ogrebotivne, mekana na dodir, na njima ne ostaju otisci te imaju snažan mat efekt. Fenix NTM dolazi u širokom rasponu boja inspiriranih prirodom. U Milanu smo najviše vidjeli tamnije nijanse. Fenix se lako čisti i praktičan je za korištenje pa je njegova popularnost potpuno razumljiva. 

Febal Casa predstavila je suradnju s Lapitec-om, siteriranog kamena. Radi se o materijalu koji vrlo otporan i lako se održava, a još nam nije poznato kada će biti u ponudi ove tvornice.

Bez obzira želite li kuhinju po najnovijim trendovima ili ne, obratite nam se. Napravit ćemo projekt vaše kuhinje u skladu s vašim željama i mogućnostima – po mjeri. Veliki je broj modela koji se slažu prema prostoru i načinu uporabe.

Istražite našu ponudu kuhinja ili nas kontaktirajte i posjetite.

Pročitajte i Kako projektirati kuhinju po mjeri u kojoj je kuhanje pravi užitak.

Pregledajte našu ponudu
ili nas kontaktirajte!

Pretplatite se na naš newsletter za savjete, ideje i novosti iz svijeta interijera!

Comments are closed.