Istražite sjaj i mekoću namješaja od baršuna

Namještaj i odjeća od baršuna nekad su  bili rezervirani samo za plemstvo i bogate trgovce. I danas se povezuje s luksuzom i elegancijom. Srećom, baršun je široko dostupan kao dio garderobe i pri uređenju interijera. Radi se o tkanini čije se guste niti režu tako da se postiže divna mekoća i sjaj.

Baršun se prije radio samo od svile zbog čega je i bio toliko skupocjen i nedostupan. Danas se radi od kombinacija svile i pamuka te raznih sintetičkih vlakana. Njegov sastav i formira cijenu odjeće i namještaja.

Baršun je čest izbor u modernim interijerima. Koristi se za sjedeće garniture, fotelje, taburee, stolice, krevete… I potpuno je razumljivo zašto je trend takav. Baršun je sofisticiran izbor, mekan i ugodan na dodir. Zato su i noviteti u Cadoru tu da ih možete isprobati.

Namještaj od baršuna / Noviteti u Cadoru 

Krevet Samoa Tender ima visoko uzglavlje prošarano gumbima što ga čini vrlo elegantim odabirom za spavaću sobu. Tender je i vrlo praktičan jer ima sanduk za spremanje koji se jednostavno koristi. Iako izgleda vrlo bogato i luksuzno, Tender ima umjerene dimenzije: krevet za madrac veličine 160×200 cm ima ukupnu dužinu 218 cm, a širinu 185 cm. Njegova puna cijena je 11.949,60 kn, a uz gotovinski popust od min. 10% cijena je 10.754,64 kn. Pogledajte više o ponudi modernih spavaćih soba Samoa.

Naš drugi novitet je trosjed Atena iz talijanske tvornice Samoa Divani. Za Atenu smo odabarali duboku zeleno-plavu boju baršuna. Ona se ponavlja na istaknutom rubu fotelje. Sjedište je više nego kod većine garnitura što olakšava ustajanje. Fini baršun skriva da se radi o garnituri na razvlačenje s kvalitetnim mehanizom i madracom od pjene. Zbog toga je dobar izbor za češće spavanje.

Dimenzija izloženog trosjeda je L. 222 cm, a puna cijena s mehanizom na razvlačenje je 16.660,80 kn.  Bez razvlačenja cijena je 12.339,60 kn. Gotovinski popust je najmanje 10%. Naravno, dostupne su tkanine u još četiri povoljnije kategorije. Mogućnost su i veće i manje dimenzije. Istražite klasične Samoa garniture.

Model Light jedan je od najčešćih odabira  naših klijenata iz Samoa Divani. Vrlo je udoban jer ima prilagodljivu visinu naslona. Ima moderan dizajn te dolazi u velikom broju dimenzija. Postoje razne opcije slaganja kutnih garnitura. Uz to, tu je i mogućnost kreveta na izvlačenje. Za njega smo se odlučili na neutralnu sivo-bež nijansu baršunastog materijala.

Izložbeni model je dužine 186 cm, a visine 77 cm sa spuštenim naslonom te 97 cm s podignutim naslonom. Njegova puna cijena je 10.249,20 kn na što obračunavamo popust. Više o ponudi modernih sjedećih garnitura iz Samoa divani pogledajte ovdje.

Fine baršunaste stolice

Blagovaonice također zaslužuju svoj baršunasti glamur. Izdvojili smo nekoliko modela stolica i sjedećih garnitura. Mogu se odabrati u boji koja najbolje odgovara vašem prostoru. Imamo uzorke svih tkanina i strukturnih materijala pa sve možete posložiti po svom ukusu.

U ponudi je veći broj elegantnih stolica koje dolaze u raznim bojama. Primjerice, stolica Greta iz tvornice Connubia Calligaris dolazi u pet različitih boja ugodne Venice tkanine. To su sivo-bež (Sand), smeđa (Soil Brown), zelena (Forest Green), plava (Ocean Blue) i topla narančasta (Brick red).

S drvenim nogama puna cijena je 2.046,33 kn, a s metalnom konstrukcijom je povoljnija i dođe 1.821,69 kn. Naravno, na to ostvarujete i gotovinski popust. Pogledajte više o ponudi Connubia Calligaris namještaja za blagovaonice.

Rosie Soft je stolica – fotelja koja je, također, iz tvornice Connubia Calligaris te dolazi u istom platnu kao i Greta. Ona je nešto većih dimenzija i zaobljenih linija. Puna cijena s drvenim nogama i baršunom Venice je 2.751,84 kn, a s metalnim nogama (mat crne i mat sive, kromirane) je 2.358,72 kn. Uz to ćete u Cadoru dobiti gotovinski popust.

Talijanski MIDJ objavio je novosti za 2018. godinu i predstavio kolekciju stolica Dalia u kombinaciji njihovog roza i svjetlo sivog, nezapaljivog, Super Velveta. Početna puna cijena stolice Dalia s metalnom strukturom je 1.622,40 kn (eko koža i tkanina kat. A). U baršunastom izdanju cijena je od 2.441,40 kn. Gotovinski popust ovisi o količini.

Postoje razne mogućnosti strukture stolice, a dostupna je i kao uredska stolica. Slobodno nam pošaljite upit za opciju koja vam se najviše sviđa. Pogledajte više o MIDJ ponudi modernog blagovaonskog namještaja.

Baršunaste sjedeće garniture za najbolji odmor

Dizajnerska sofa Boston iz tvornice Pianca nastala je prema viziji studija Metrica D&A. Između ostalih materijala i kože u ponudi su dvije vrste baršunaste tkanine. Kategorija B Sweet je 100% od poliestera i dolazi u trinaest boja. Cijena Boston sofe u ovom platnu s gumbima (kao legendarna Chester sofa) ovisi o dimenziji, a počevši od 210 cm je 18.515,64 kn.

U varijanti s Velvetom u kombinaciji viskoze i pamuka i istoj dimenziji puna cijena je 19.202,04 kn. Gotovinski popust je 12%, a povoljnija je varijanata Bostona bez gumba. Slobodno nam se obratite za više informacija i pogledajte Pianca moderne sjedeće garniture.

Ditre Italia također nudi veliki izbor sjedećih garnitura s baršunastim platnom. Ako vam se svidjela neka od garnitura na slici, slobodno nas pitajte ponudu. Recite nam koja bi vam dimenzija trebala i koji model vas zanima. Rado ćemo vam se povratno javiti. Ili nas posjetite i saznajte sve što vas zanima. Istražite ponudu modernih Ditre Italia sjedećih garnitura.

Iako bismo o baršunastim interijerima mogli pisati još danima, možda bi bilo bolje da vi nas pitate što vas zanima. Radna baršunasta stolica? Može. Fotelja u rozom velvetu? Nema problema. Pošaljite nam upit ili nas posjetite da pogledate, probate i dotaknete.

Povijest & Pop-kultura

Za kraj, nekoliko zanimljivosti. U renesansno doba velvet je bio od velikog ekonomskog značaja za talijansku Firencu i Luccu, Siciliju te belgijski Bruges. Ovi su gradovi bili među najvećim proizvođačima i opskrbljivali su ostatak Europe. Baršun zapravo potječe iz indijske pokrajine Kašmir te je dolazio na Zapad Putem svile.

Riječ baršun je u hrvatskom jeziku preuzeta iz mađarskog. Kralj Rikard III. bio je veliki ljubitelj crnog velveta pa je tražio da ga se sahrani umotanog u ovu tkaninu. Ljubitelji TV serije Seinfeld s osmijehom će se prisjetiti Georgeoveog oduševljenja baršunom: “I would drape myself in velvet if it were socialy acceptable.” . I naravno, njegovog legendarnog poziranja u donjem rublju na damskom ležaju u crvenom baršunu.

Pregledajte našu ponudu
ili nas kontaktirajte!

Comments are closed.