Ovalni stolovi za moderne i elegantne blagovaonice

Ovalni stolovi za moderne i elegantne blagovaonice

Ovalni stolovi nisu čest odabir pri uređenju interijera. Obično je to zato što su većih dimenzija pa i trebaju nešto veći blagovaonski prostor. Ipak, oni su odličan odabir za uređenje elegantne, suvremene i posebne blagovaonice. Zato smo se odlučili izdvojiti nekoliko lijepih i kvalitetnih modela.

Potaknula nas je i nova kolekcija tvornice MIDJ u kojoj je divan stol Forest kreativnog i sofisticiranog dizajna. Pokazat ćemo vam i oble modele stolova iz tvornice Bonaldo koja je nova u našoj ponudi dizajnerskog namještaja. Ljubitelji punog drva uživat će u stolovima iz Devina Nais. Za manje prostore, Connubia Calligaris ima rješenje. A tu su i poznati Cattelan Italia i Tonin Casa sa svojim stolovima – skulpturama.

Ovalni stolovi često su većih dimenzija zbog čega su primjereniji za prostranije blagovaonice. Ipak, ima manjih modela ili okruglih stolova na razvlačenje koji tako postaju ovalni. Kombinacije materijala i njihovih boja su uistinu velike i mogu se prilagoditi uređenju svakog prostora.

 Connubia Calligaris – povoljan izbor 

Connubia Calligaris poznat je talijanski brend povoljne kvalitete. Connubia ima uistinu veliki izbor stolova i stolica i nekoliko ovalnih modela. Ova tvornica odličan je izbor za manje blagovaonske prostore. Nude praktična rješenja okruglih stolova na razvlačenje.

Stol Giove je noviji model koji se može produžiti s okruglog stola promjera 120cm na dimenziju 165x120cm. Njegova je baza u metalu, a ploča stola je drvena, keramička ili staklena. Svi ovi materijali dostupni su raznim bojama pa se lako mogu uklopiti u interijere.

Oregon je nešto manjih dimenzija. Promjer je 110 cm, a produžava se na dužinu od 145cm. Dostupan je bijelim tonovima te u tamnijim smeđim. Elegantan stol jednostavnih linija.

Saznajte više o Connubia Calligaris ponudi modernih blagovaonica.

 MIDJ in Italy – zanimljivi noviteti 

Talijanska tvornica MIDJ nedavno je predstavila svoje novitete za 2018. godinu. Među njima je i vrlo elegantan stol Forest. Ima neobičnu konstrukciju od više središnjih nogu koje drže divan ovalni top stola. Dizajnirala ga je Beatriz Sempere. Ovaj stol je za veće blagovaonice koje mogu smjestiti stol dužine 280 cm i najveće širine od 120 cm. Za njega komotno stane 8 stolica. Stol je prikazan uz nove stolice Suite vintage stila u lijepoj kombinaciji drva i kože.

MIDJ ima i modele ovalnih stolova Moonlight i Link. Okrugli stol Link ima mogućnost razvlačenja te tako prelazi u ovalni oblik. Moonlight može imati bijelu ili sivu konstrukciju koja se kombinira s različitim topovima u kristalkeramici.

Saznajte više o MIDJ modernim blagovaonicama.

 Devina Nais – unikatnost punog drva 

Devina Nais poznata je po svojem savršenom oblikovanju namještaja od punog drva. U svoju zadnju kolekciju, Design Stories 7, uključili su i prekrasan stol Cosmoplitan. Dizajn strukture poigrava se sa svjetlošću. Drvo i metal harmonično ispunjavaju estetiku i funkcionalnost. Postoji pet mogućnosti boje nogu i čak 31 finitura drva. Punog drva.

Pogledajte ponudu Devina Nais modernih blagovaonica.

 Bonaldo – nagrađivana i prepoznatljiva kvaliteta 

Bonaldo je talijanska tvornica prepoznatljiva dizajna. Imaju dugogodišnju tradiciju proizvodnje namještaja u suradnji s poznatim, cijenjenim dizajnerima. Primjerice, ovalni stol COP osvojio je Good Design Award 2017. godine. Dizajner Roberto Paoli napravio je zanimljiv koncept – na stolovima su obično razne stvari, a u ovom su slučaju ti predmeti postavljeni tako da stvaraju originalnu bazu. Stilizirani elementi inspirirani su bocama i čašama za šampanjac. Neutralan top stola je element koji služi kao linija koja odvaja ovaj reflektirani svijet.

Struktura je dostupna u različitim bojama i tonovima metala (ili samo jednoj). Top stola može biti zaobljenih rubova, a dostupna je i pravokutna varijanta. 

Stol Vanessa ima izraženu drvenu strukturu. Uistinu podsjeća na skulpturu u kojoj se može svakodnevno uživati. Kristalna ploča pruža nesmetan pogled na divnu drvene plohe koje ju drže. Vanessa je prozračan i konkretan stol koji impresionira. Dizajn potpisuje studio Bartoli design s kojima je Bonaldo surađivao na brojnim projektima.

Ovalna verzija dostupna je u dimenziji od 280x120cm, a pravokutna u širini od 120 cm te s mogućnostima dužine 220cm, 250cm i 280cm.

Stol Greeny je nastao u suradnji s dizajnernom Ginom Carollom. Ovalna verzija stola dostupna je u dvije dimenzije: 215×115 cm
i 220x120cm dok okrugli ima četiri dimenzije promjera od 120 do 180cm. Ploča stola može se izvesti u četiri tipa mramora, kristalu i keramici. Baza je čvrsto oblo drvo dostupno kao noce americano, frassino naturale i frassino grigio.

Pogledajte više o poznatim Bonaldo modernim blagovaonicama.

 Cattelan Italia – funkcionalnost i ekspresivnost 

Cattelan Italia svjetski je poznata talijanska tvornica. U ponudi imaju veliki broj stolova, vrlo impresivnih radnih stolova, stolica, biblioteka… cijenjenih dizajnera. Izdvojili smo samo nekoliko modela iz njihove bogate ponude. Cattelan ima prepoznatljiv dizajn i sjajnu kvalitetu te je čest odabir za urbane vile i luksuzne apartmane.

Stol Skorpio ima vrlo zanimljivu metalnu strukturu koja drži divno obrađenu ploču stola. Dolazi u staklenoj, drvenoj (Skorpio Wood) i keramičkoj verziji (Skorpio Keramik). Dizajnirao ga je Andrea Lucatello 2014. godine. Njegova ovalna verzija dolazi u dužini 200cm, 240cm i 300 cm sa širinom od 120cm.

Stol Carioca također je dizajnirao Andrea Lucatello. Njegova struktura je napravljena od drva oraha Canalletto dok je ploča stola od 15mm prozirnog ili ekstra prozirnog stakla. Radi se o vrlo ekskluzivnom dizajnerskom stolu koji zahtjeva veliki prostor blagovaonice. Naime, njegove su dimenzije u ovalnoj (i pravokutnoj) verziji 300x120cm. Njegova težina je veća od 180kg. Postoji i okrugla verzija različitih dimenzija promjera od 130 do 180cm.

Istražite ponudu Cattelan Italia modernih blagovaonica.

 Tonin Casa – upoznajte novu suvremenost 

Tonin Casa ima bogatu ponudu stolova i stolica, a izdvojili smo tek nekoliko tematski zanimljivih modela. Tonin koristi vrlo kvalitetne materijale. Njihova obrada drva i metala je zadivljujuća. Velika je pozornost pružena detaljima pa je ovaj namještaj vrlo profinjen. U Cadoru trenutno možete pogledati njihov stol Butterfly.

Prikazani stolovi imaju centralno postavljenu strukturu. Ovaj tip strukture omogućava slobodnije postavljanje stolica oko stola. Stol Eliseo može imati stakleni, porculanski i drveni top te strukturu u raznim bojama metala. Stolu Capri svojstvena je središnja noga koja ima otvoreno dno.

Pogledajte više o Tonin Casa modernim blagovaonicama.

Pregledajte našu ponudu
ili nas kontaktirajte!

Comments are closed.