Osam ogledala koja svaku prostoriju čine još posebnijom

Osam ogledala koja svaku prostoriju čine još posebnijom

Ogledala u kupaonici su neizbježan predmet, ali često ih smještamo i u hodnike, spavaće sobe ili dnevne prostore. Feng Shui preporuča korištenje ogledala u blagovaonici s uvjerenjem kako će donijeti više obilja. Izdvojili smo osam ogledala koja se ističu svojim izgledom i mogu svaki prostor učiniti još posebnijim. Uz pomoć dobrog ogledala vaš prostor će biti vizualno veći i zanimljiviji. Pogledajte osam odabranih.

 Zaigrani i elegantni Hawaii 

Zidna ogledala Hawaii iz Cattelan Italia istovremeno su elegantna i zaigrana. Hawaii dolaze u pet različitih veličina. Imaju kružne organske oblike, a pozadina ima zidni nosač s raznim načinima pričvršćivanja. Tako ih možete s vremena na vrijeme okretati i premještati da unesete male promjene u svoj dom. Dolaze s tri mogućnosti obrade ogledala: srebrno, srebrno sa zadimljenim efektom i brončano. Dizajn potpisuje Studio Kronos koji je za Cattelan radio brojne stolove, stoliće i stolice.

Ogledala Hawaii mogu stajati samostalno ili u bezbroj različitih kombinacija. Upravo je to još jedna od njegovih prednosti – mogućnost prilagodbe svakom prostoru.

 Ogledalo s elegantnim drvenim okvirom – Janeiro iz Cattelan Italia 

Talijanska tvornica Cattelan Italia poznata je po kvalitetnom dizajnu i zadivljujućoj obradi materijala. Ogledalo Janeiro dizajnirao je Andrea Lucatello,  dugogodišnji suradnik Cattelana. Kao industrijski dizajner Lucatello je za Cattelan radio širok raspon namještaja, od komoda i stola do rasvjete i biblioteka.

Ogledalo Janeiro osmislio je u dvije dimezije i s tri mogućnosti drvenog okvira. Janeiro Magnum uistinu je impresivno zidno ogledalo s dimenzijama 160×200 cm, a manja varijanta Janeira je dimenzija 90×120 cm. Na slici je okvir od Cannaleto oraha, a mogućnost je i mat crni jasen s otvorenim porama te paljeni hrast.

  Alicante – sve u jednom 

U Alicanteu je dizajner Claudio Lovadina za Tonin Casa spojio različite funkcije u jednom predmetu. Zato je ovo ogledalo – vješalica – polica – ladica – lampa vrlo praktičan komad namještaja za hodnik ili spavaću sobu. Kvadratno ogledalo postalo je i korisna vješalica. LED rasvjeta čini Alicante elegantnom zidnom lampom. Uz to, kvalitetom i estetikom je na najvišoj razini. Dolazi u srebrnoj i brončanoj varijanti ogledala u kombinaciji s Canaletto orahom ili tamnim termički obrađenim hrast

 Novi pogled uz New Perspective 

Alain Giles pružio je svojim dizajnom uistinu inovativan pogled na ogledala. Želio je “oživiti” ogledalo i pretvoriti ga u dinamičan objekt bogate osobnosti. Kako i ime sugerira, ogledalo New Perspective igra se s dubinom i perspektivom dajući iluziju sobe iza zrcala. Rukom crtani detalji mogu biti u više boja ili ozbiljnijoj crnoj. Zidno ogledalo New Perspective dolazi iz poznate dizajnerske tvornice Bonaldo. Njihova suradnja s Alainom Gillesom iznjerila je mnoge zanimljive i nagrađivane predmete za opremanje doma.

 Piers – savršeno pristanište u dom 

Piers je objekt koji sadrži osnovne figure, a svaka od njih obavlja jednu od tri funkcije proizvoda: kvadrat postaje praktična vješalica s okruglim drvetom, krug je zrcalo, a pravokutnik polica za pohranu. Piers ima svoj vlastiti kod, koji se sastoji od preklapajućih ukrasnih kombinacija koje ga čine istodobno korisnima i razigranim, sposobne igrati svoje uloge – lagano i skladno. Savršen predmet za ugodnu atmosferu na samom ulaz u dom.

Zidno ogledalo Piers je dizajnirao Roberto Paoli za Bonaldo. Radi se o drva s različitim lakaturama. Dolazi u četiri kombinacije boja: žuton i antracit sivom, maslinasto zelenom i nježno sivom, puderastom rozom s amarant sivom te narančastom i nježno sivom (dove-grey).

 Haiku – funkcionalna jednostavnost 

Jednostavne linije i sjajna funkcionalnost glavne su odlike ogledala Haiku iz Alf da Fre. Ovo ogledalo skriva praktičnu vješalicu i policu za odlaganje. Haiku ima čvrstu metalnu konstrukciju koja se može kombinirati s širokim spektrom boja ili drva. Haiku ima i odgovarajuću dodatnu vješalicu – policu. Dizajn potpisuje talijanska produkt dizajnerica Bruna Vaccher.

 Nježan Drop 

Ogledalo Drop je vrlo elegantno i nenametljivo u svojem obliku kapljice (ili latice – kako vam je draže). Svojim dizajnom se tako lijepo uklapa u hodnike, spavaće sobe ili garderobe. Dolazi u dvije dimenzije, visine od 154 cm ili manje, kao na slici, od 87 cm. Proizvođač je talijanski Connubia Calligaris.

 Industrial kupaonica uz Ercole 

Ercole se savršeno uklapa u kupaonice vrlo modernog industrijskog stila. Zidno ogledalo Ercole dolazi iz talijanske tvornice Archeda. Ima metalan okvir koji služi kao polica te rasvjeta. Dio je sistema Gola nedavno obogaćenog elementima s izraženom kombinacijom metala i drva. Dostupno je u više boja, između ostalog u tamno sivom titaniumu te bijeloj boji.

 Zaokruženi sjaj ogledala Tonda 

Zidno ogledalo Tonda ima i kružnu LED rasvjetu koja mu daje zanimljiv sjaj. Upravo zato Tonda iz Archede je odličan izbor za istovremeno jednostavnu i posebnu kupaonicu. Pristaje u kupaonice vrlo modernog te suvremenog dizajna. S promjerom od 100 cm moći ćete se uistinu dobro pogledati.

Pregledajte našu ponudu
ili nas kontaktirajte!

Pretplatite se na naš newsletter za savjete, ideje i novosti iz svijeta interijera!

Comments are closed.