Još jedno važno priznanje za Stosa Cucine

Još jedno vrijedno priznanje za Stosa Cucine

Stosa je osvojila Special FSC® Communication Award u prvom europskom izdanju FSC® Furniture Awards, koju je Forest Stewardship Council dodijelilo tvrtkama s FSC certifikatom u sektoru namještaja za unutarnje i vanjske prostore.

Prezentacija je održana u četvrtak, 25. studenog na online svečanosti. Pobjednike u svih šest kategorija namještaja proglasio je žiri sastavljen od predstavnika FSC ureda iz 11 zemalja sudionica (Austrija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka, Njemačka, Italija, Poljska, San Marino, Srbija, Slovenija i Ujedinjeno Kraljevstvo). Dodijeljeno je i posebno priznanje. Događaju je prethodio okrugli stol o korištenju drva iz certificiranih izvora, na kojem su sudjelovali predstavnici FSC Internationala, međunarodnih nevladinih organizacija, šumarskih operatera, trgovaca i novinara, kojim je predsjedao Oliver Heath, BBC-jeva dizajnerska zvijezda.

Stosa je 2020. godine, osvojila nagradu FSC Italian Furniture Award u kategoriji kuhinja. Izdanje FSC Furniture Awards 2021. prvo je koje ima europsku dimenziju i usmjerava pozornost na izrazito pozitivan trend prema održivosti u sektoru namještaja: u studenom 2021., četvrtina od preko 20.000 tvrtki u europskim lancima opskrbe s FSC certifikatom pripada sektoru drvenog namještaja za unutarnje i vanjske prostore.

“Svjesni smo da naši proizvodni procesi mogu utjecati na okoliš. Zbog toga želimo da cijeli naš lanac opskrbe pokaže istu razinu pažnje prema održivosti kao i mi. Prvi put smo dobili FSC certifikat 2012. Danas smo partner FSC Italije i radimo na iznimno važnom cilju – ponuditi proizvode izrađene isključivo od certificiranih materijala kupcima diljem svijeta” objašnjava Leonardo Sani, direktor izvozne prodaje Stosa .

Nagrada koju je primila Stosa Cucine pokazuje predanost tvrtke u promicanju FSC vrijednosti kroz svoju komunikacijsku strategiju.

“Posebno cijenimo kategoriju u kojoj smo pobijedili, jer se zbog nje osjećamo nagrađeni ne samo za naše izbore već i za našu predanost promicanju kulture za koju bismo željeli da bude općeprihvaćena. Za nas je od temeljne važnosti da potrošači shvate da kupnja vrhunskog, pravilno certificiranog proizvoda doprinosi daleko većem projektu koji može napraviti razliku u svijetu u kojem živimo” potvrđuje David Sani, direktor prodaje za Italiju.

Pogledajte više o Stosa kuhinjama:

Pregledajte našu ponudu
ili nas kontaktirajte!

Pretplatite se na naš newsletter za savjete, ideje i novosti iz svijeta interijera!

Comments are closed.