Ditre Italia osvojio Archiproducts Design Award 2021 za Sanders Universe

Ditre Italia osvojio ADA 2021 za Sanders Universe

Ekskluzivna sofa Sanders Universe odabrana je kao pobjednik ovogodišnje Archiproducts Design Award – Sustainibility Special Mention u kategoriji namještaja. U konkurenciji  je bilo više od 750 proizvoda koji su pomno evaluirani, a potom i odabrani za uži izbor. Odluku je donio prestižan žiri sastavljen od arhitekata, novinara, fotografa i kreativnih direktora iz cijelog svijeta.

Model Sanders Universe potpisuje Tiziano Guardini prema dobro poznatom dizajnu Stefana Spessotta. Stvoren je reinterpretacijom kultnog modela Sanders Air koji je jedan od najomiljenih modela iz Ditre Italia, a Guardini je poznat po svom radu s održivim materijalima u modi.

Garnitura se može konfigurirati u četiri različite kompozicije inspirirane osnovnim elementima prirode: zemlja, vatra, zrak i voda, a svaki se razlikuje po paleti boja koja podsjeća na element s kojim je povezana.

Održivost i ekologija

Sanders Universe je sofa koja je u potpunosti izrađena od recikliranih i/ili prirodnih materijala.

Ovaj proizvod odlikuje zelena struktura; presvlake od ekološki održivih tkanina i posebne vate kao alternative guščjem perju tako da je proizvod animal free.

Cijela konstrukcija i baza izrađeni su od metala dijelom dobivenog od recikliranih željeznih materijala. Sustav ovjesa sjedala sastoji se od letvica izrađenih od recikliranih staklenih vlakana i recikliranog PET-a. Za amortizaciju, umjesto klasične pjenaste gume, korišteni su prirodni lateks i kokosova vlakna spojena ljepilom od prirodne gume.

Eko-održivi proizvod, kojeg karakteriziraju obloge koje podsjećaju na planete te mogućnost rastavljanja i oporavka svake komponente na kraju životnog ciklusa, predstavlja pravu inovaciju u asortimanu proizvoda tvrtke.

Greenwear & Greenbow

Ovo je šesto izdanje nagrade Archiproducts Design Awards, a Sustainibility Special Mention dodjeljuje se proizvodima koji se pridržavaju logike temeljene na konceptu kružnog gospodarstva. Izvanredan žiri stručnjaka za eko dizajn i održivost nagradio je brandove posvećene smanjenju emisije onečišćujućih tvari te utjecaja proizvoda tijekom cijelog životnog ciklusa. Također, potiču korištenje održivih materijala koji se mogu reciklirati.

Ovaj proizvod je i simbol Ditre Italia Greenwear filozofije, dijela Greenbow projekta Calligaris grupe koja je posvećena razvoju održive proizvodnje u skladu s UN 2030 agendom.

Ditre Italia, zahvaljujući ovoj prestižnoj nagradi koju je primio od Archiproducts, ističe se ne samo kao izvrsnost međunarodnog dizajna, već potvrđuje svoju predanost održivosti i sve veću pozornost na poštivanje okoliša i dobrobit ljudi.

Pogledajte ponudu Ditre Italia:

Pregledajte našu ponudu
ili nas kontaktirajte!

Pretplatite se na naš newsletter za savjete, ideje i novosti iz svijeta interijera!

Comments are closed.